Okružno takmičenje iz matematike 2014.

Okružno takmičenje iz matematike za osnovce se održava 5. aprila 2014. godine sa početkom u 10h u 29 okruga. Učenici Južnobačkog okruga će se ogledati u OŠ „Svetozar Marković Toza“ u Novom Sadu.

Opštinska takmičenja su prošla i njihova osnovna karakteristika su bili preteški zadaci, bar kad se radi o prosečnom broju osvojenih poena po učesniku. Ideal kome se teži je da se na sledeći nivo takmičenja plasiraju učenici sa preko 60-70 poena što se ovog puta nije desilo jer su u nekim opštinama plasman na okružno takmičenje obezbedili đaci i sa osvojenih 20 poena. Ovaj podatak opet ništa ne govori o tome kog nivoa težine će biti zadaci na okružnom i čemu se takmičari mogu nadati, jer je recimo iz fizike za plasman na okružno takmičenje trebalo oko 40 poena, dok đacima specijalnih odeljenja ni 89 poena sa okružnog nije bilo dovoljno za plasman na državno takmičenje. Ni jedna ni druga krajnost nisu dobre jer ne bi valjalo da plasman na držano obezbedi neko ko je „slučajno“ uradio jedan zadatak (u slučaju preteških) ili da se ostaje bez plasmana na državno zbog jednog kiksa (u slučaju prelakih zadataka).

Pravila takmičenja su ostala više-manje nepromenjena u odnosu na prošlogodišnja, dileme o tome šta je pravedno, a šta ne su ostale, ponavljamo da je svako ko je izborio plasman na ovaj nivo takmičenja već ostvario značajan uspeh i da uživa u tom rezultatu. Neka najbolji pobedi, a mi ćemo se potruditi da budemo ažurni kao i do sad kad su u pitanju rezultati i plasmani.

Facebook komentari

Ostavi komentar

Vaša email adresa nece biti objavljena. Polja sa * je neophodno popuniti