Opštinsko takmičenje iz matematike 2013.

Nakon uzbudljivog školskog takmičenja, takmičari koji su izborili plasman na opštinsko takmičenje će se ogledati u subotu 2. marta 2013. godine.

Na takmičenju učestvuju učenici od III do VIII razreda osnovnih škola i dok je ovo najviši nivo za učenike trećeg razreda najbolje plasirani učenici ostalih razreda će izboriti plasman na okružno (u Beogradu gradsko) takmičenje. Pet zadataka se radi 120 minuta. Pri izradi zadataka je dozvoljeno samo korišćenje pribora za pisanje i crtanje. Digitroni, mobilni telefoni i bilo koja vrsta podsetnika su strogo zabranjeni.

Broj takmičara koji će se plasirati dalje nije strogo definisan i zavisi od prostornih i drugih kapaciteta organizatora okružnog takmičenja. Prošle godine je na okružnom takmičenju južnobačkog okruga bilo po 50-ak takmičara po razredu, ali to još uvek ništa ne znači jer ne postoji bodovni prag za prolaz dalje. Na opštinskom takmičenju najbolji takmičari u svakom razredu bivaju nagrađeni prvom (najboljih 10%), drugom , trećom nagradom i pohvalom.

Pored „Matematičkog lista“ najbolja priprema za opštinsko takmičenje su zadaci sa prethodnih takmičenja koji se mogu naći na sajtu Društva matematičara Srbije, a pošto matematika nema granice kao dobra priprema mogu poslužiti i zadaci koji su se pojavljivali na takmičenjima u zemljama u okruženju.

Svim takmičarima želimo puno uspeha (dvojici koji su se spremali u Naučionici za nijansu više), da se neregularnosti svedu na minimum i da se zaista najbolji dokopaju okružnog takmičenja koje se održava prve subote aprila meseca.

Dodato:

Ovde možete preuzeti zadatke i rešenja sa opštinskog takmičenja iz matematike za osnovnu školu 2013.


Facebook komentari

66 Comments:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *