Školsko takmičenje iz matematike 2014.

okruzno takmicenje geometrija

Prvog dana meseca februara (nadajmo se u svim školama i da će se izbeći prošlogodišnji urnebes) počinju takmičenja iz matematike i to, kao što je red, od najnižeg nivoa, školskih takmičenja. Pravila su ista kao i do sada, DMS šalje zadatke nastavnicima koji zadržavaju pravo da na ovom nivou takmičenja pred učenike iznesu njih ili neke druge. Kao i protekle godine, ponovo ćemo pratiti dešavanja i sve što saznamo ćemo objavljivati na našem sajtu, pre svega zadatke i rešenja.

Nažalost, pretpostavljamo da ćete do većine informacija dolaziti sa mesta poput našeg sajta, blogova i fejsbuk grupa jer se sajt DMS do sada nije mogao pohvaliti brzinom. Ukoliko se neko bavi plivanjem zna da će rezultate svog takmičenja, ma koliko malo i nebitno bilo, saznati u roku od nekoliko sekundi , ukoliko se bavite fudbalom i igrate minimaksi ligu takođe će Dnevnik objaviti rezultate i kompletne sastave ekipa. Međutim, vi se bavite matematikom pa ako se ne desi neki skandal teško da će išta biti u medijima.

Neko će reći da ovo nije čudo jer u našoj državi nema interesa za nauku i da su druge vrednosti na ceni i to je tačno, ali samo donekle. Veliki mediji koji se bore za svakog čitaoca i za svaki klik bi bili prijatno iznenađeni kad bi znali kolika je posećenost sajtova poput našeg u vreme održavanja takmičenja i koliko ljudi zanima šta se dešavalo na školskim, opštinskim i okružnim takmičenjima. Ali, to je njihov problem.

Kao i do sada ne znamo zadatke unapred (zadatke od prethodnih godina možete pronaći ovde), a pošto će se takmičenja odvijati u oko 4000 škola, teško da će se naći odgovori na sva pitanja. Zbog toga pozivamo naše posetioce da sa nama podele sve informacije putem komentara ili na našoj FB stranici. Čitamo se…

Zadatke i rešenja nemamo (ali zaista nemamo) sve do kraja vikenda, odnosno dok se u svim školama ne održe školska takmičenja. Čak i da ih nabavimo sigurno ih nećemo objaviti. Puno sreće svim takmičarima.

Facebook komentari

29 Comments:

Ostavi komentar

Vaša email adresa nece biti objavljena. Polja sa * je neophodno popuniti