Upis u gimnazije Novi Sad 2019.

gimnazija jovan jovanovic zmaj

Nakon što smo obradili učinak novosadskih malih maturanata na završnom ispitu, u ovom tekstu ćemo se pozabaviti sa time gde su završili. Kao i obično, veliku pažnju najboljih učenika su zaokupile gimnazije, a među njima i najstarija Jovan Jovanović Zmaj koja nudi i najviše smerova. Učenci nadareni za matematiku imaju najteži prijemni, dok nešto lakši posao imaju oni koji su talentovani za računare, fiziku, hemiju i biologiju. Ova škola poseduje i bilingvalne smerove, od kojih je najpopularniji na engleskom jeziku, a sva mesta su popunjena i na nemačkom jeziku, dok su jedina dva smera na kom nisu sva mesta popunjena onaj na francuskom i ruskom jeziku. Tu je i tradicionalno popularno sportsko odeljenje gde učenici koji su osvajači medalja na državnim prvenstvima u sportovima imaju značajnu startnu prednost. Prirodno-matematički smer su upisali učenici koji su na završnom ispitu osvojili preko 96.50 poena.

Gimnazija Isidora Sekulić po tradiciji upisuje učenike u dva smera koji imaju po četiri odeljenja. Za jezičko-društveni smer je bilo neophodno osvojiti preko 88.60 poena, dok je za upis prirodno-matematičkog smera trebalo minimum 91.38 poena.

Gimnazije opšteg tipa Svetozar Miletić i Laza Kostić su upisivale đake koji su na završnom ispitu skupili preko 90.34 i 83.85 poena.

Gimnazija koja ne pripada opštini Novi Sad, ali je izuzetno zanimljiva učenicima iz glavnog grada Vojvodine koji su nadareni za strane jezike je gimnazija u Sremskim Karlovcima. Samo dva mesta u razredu koji uči ruski su ostala nepopunjena, dok su sva mesta popunili đaci koji uče engleski, nemački, italijanski, španski, ali i kineski, japanski i norveški jezik.

Facebook komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *