Kako provesti letnji raspust?

Iako je raspust davno počeo, nije slučajno što tek sada objavljujemo ovaj tekst. Naime, već tri sedmice se odmarate i ne radite ništa, nema nikakvih obaveza i koliko god to u maju bilo željno iščekivano, sada već i nije tako zabavno.

Zato je vreme za razdrmavanje. Ako ste tokom zimskog raspusta imali opravdanje u vidu lošeg vremena, sada izvlačenja takvog tipa nema. Ukoliko su velike vrućine, zna se, reka ili bazen. Ukoliko nije tako vruće onda je izbor još širi.

Putovanje je uvek prvi izbor. Prva pomisao na putovanje je deset dana na obali Jadranskog, Egejskog ili nekog trećeg mora koje iziskuje znatna materijalna sredstva, ali to ne mora biti tako. Može se otputovati i do vikendice nekog druga, skupiti društvo pa otići do nekog izletišta udaljenog desetak km od grada, važno je samo da je u društvu.

Čovek se uči dok je živ. I letnji raspust se može provesti u korisnim aktivnostima. Najmlađi ga mogu iskoristiti u savladavanju određenih veština poput plivanja, bicikla, rolera, a o savladavanju stranog jezika, kompjuterskog programa, plesa ili neke slične veštine da ne govorimo. Roditelji bi bili oduševljeni ukoliko bi preuzeli neku obavezu poput kupovine hleba, a to nije više od pet minuta angažovanja tokom dugog letnjeg dana.

Lepo vreme je idealno za sport. Izuzev što je zabavan dobro dođe i za mentalno opuštanje. Ukoliko nemate ekipu za fudbal ili basket preporučujemo neki egzotičan sport poput ronjenja ili kapuere. Za one koji stanuju u Novom Sadu preporučujemo fejsbuk stranicu fondacije Požuri polako gde su za sve članove (a dominiraju đaci i studenti) sportske aktivnosti od najobičnijih do najegzotičnijih sportova potpuno besplatne.

Za nešto mlađe (6-12 godina) kao i zimus preporučujemo aktivnosti fondacije Deci na dar koja se zove Novosadsko dečije leto i u toku je treće izdanje ove sjajne manifestacije. Na njihovom sajtu se može pronaći nešto za sve ukuse.

Ukoliko imate neke zanimljive ideje i sugestije podelite ih sa nama.

Facebook komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *