Kalendar za školsku 2015/16 godinu

Kalendar za školsku 2015/16 godinu je pretrpeo promene u odnosu na prethodne godine pa će raspored školskih aktivnosti izgledati otprilike ovako:

Škole u Vojvodini počinju sa radom u utorak 1. septembra 2015. Godine. Prvo polugodište traje 81 radni dan i završava u sredu 23. decembra iste godine. Dan kasnije počinje zimski raspust koji traje do četvrtka 14. januara 2016.
Drugo polugodište kreće 15. januara i nastava obuhvata 99 radnih dana. U okviru drugog polugodišta nastavnici i đaci će, pored praznika, imati pauze i za prolećni raspust koji traje od 24. do 29. marta. Poslednji radni dan za učenike od prvog do sedmog razreda će biti sreda 15. jun, dok će osmaci poslednji put prisustvovati nastavi u sredu 1. juna što znači da će drugo polugodište za maturante vojvođanskih osnovnih škola trajati 89 radnih dana. Za razliku od školske 2014/15 kada su srednjoškolci otišli na raspust 7 dana kasnije, u nastupajućoj školskoj godini se kalendar aktivnosti osnovnih i srednjih škola u Vojvodini poklapa.

Osnovne i srednje škole u centralnoj Srbiji će otvoriti vrata svojim učenicima takođe 1. septembra. Međutim, raspored pohađanja se razlikuje daleko više u odnosu na prethodne godine pa će prvih predah đaci imati prvi predah od 7. do 11. novembra, a zimski raspust će biti podeljen u dva dela. Prvi deo zimskog raspusta će biti od 31. decembra ove do 8. januara naredne godine, dok će drugi deo zimskog raspusta biti od 1. do 12. februara. Prolećni raspust će trajati od 28. aprila do 3. maja, dok se kraj školske godine poklapa sa datumom početka raspusta u Vojvodini.

Facebook komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *