Najbolje škole u Novom Sadu

Okončan je još jedan završni ispit za učenike osnovnih škola. Dok budući srednjoškolci razmišljaju kuda dalje i popunjavaju želje za upis srednje škole mi ćemo se pozabaviti učinkom novosadskih učenika u osnovnoj školi i na završnom ispitu. Bez namere da ulazimo u neke subjektivne ocene, navodimo najuspešnije škole kroz suve brojke, možda će ovi podaci osim maturantima biti zanimljivi i roditeljima koji imaju dilemu u koju osnovnu školu upisati dete.

Posle osam godina školovanja, najviše poena na završni ispit su doneli učenici osnovne škole „Đura Daničić“ koji su u proseku imali 64.45 poena. „Srebro“ i „bronzu“ su osvojile škole „Branko Radičević“ sa 64.19 i „Žarko Zrenjanin“ sa 63.48 poena.

Na završnom ispitu najbolje rezultate su ostvarile škole „Prva vojvođanska brigada“ sa 23.31 poena, a zatim i „Žarko Zrenjanin“ sa 22.63 i „Kosta Trifković“ sa 21.62 poena.

Pri upisu u srednje škole najveću mogućnost izbora jer ulaze sa najviše poena će imati, sada već bivši, đaci OŠ „Žarko Zrenjanin“ sa prosečnih 86.11 poena, a za njima slede škole „Branko Radičević“ sa 85.55 i „Prva vojvođanska brigada“ sa 84.91 poena. Sa prosekom od preko 83 poena nakon završnog ispita su i učenici osnovnih škola „Đorđe Natošević“, „Đura Daničić“, „Jovan Popović“ i „Sonja Marinković“.

Facebook komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *