O jednom bilbordu…

Znamo u kakvim vremenima živimo. U skladu sa tim je i medijska slika koju čine dve polovine – tužna, strašna i uznemirujuća sa jedne i vulgarna i zaglupljujuća sa druge strane.

Nažalost, slična je stvar i sa našim obrazovanjem. Zato se roditelji dobre dece (a takvi čitaju ovaj sajt) često žale kako se na roditeljskim sastancima većina vremena posvećuje problematičnoj i deci nezainteresovanoj za nastavu. Oni koji se ističu svojim radom i talentom dobiju najčešće jednu rečenicu da sa njima „nema problema“.

Zato je divna stvar kad šetajući Novim Sadom sa jednog bilborda pored banaka i političara ugledate i lica devojčice i četiri dečaka koji vam poručuju svoju jednakost koja glasi učim+znam=vredim, a njima treba verovati jer ako se neko razume u jednakosti to su oni – članovi pobedničke ekipe na matematičkoj olimpijadi.

Svaka čast Teodori, Dimitriju, Veselinu, prvom i drugom Marku, a svaka čast i onom ko je odlučio da istakne ove sjajne matematičare iz osnovne škole „Žarko Zrenjanin“. Što više ovakve dece i što više njihovog isticanja je recept za bolju sadašnjost i budućnost.

Facebook komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *