Okružno takmičenje iz matematike 2015.

Okružno takmičenje iz matematike se održava u subotu 28. marta 2015. godine sa početkom u 10 časova. Takmičari su prošli dva gusta rešeta u vidu školskog i opštinskog takmičenja i samo najbolji su obezbedili učešće na ovom nadmetanju. Domaćin takmičenja za Južnobački okrug je OŠ “Prva vojvođanska brigada” iz Novog Sada (Seljačkih buna bb, Novo Naselje).

Okružno takmičenje obuhvata učenike IV do VIII razreda, s tim što je ovo završni nivo takmičenja za četvrtake i petake, dok će plasman na republičko (savezno, državno) takmičenje izboriti najuspešniji učenici šestog, sedmog i osmog razreda. Pet zadataka se radi 150 minuta, dozvoljen je pribor za pisanje i crtanje, dok su upotreba pribora za računanje i komunikaciju zabranjeni.

Za razliku od opštinskog takmičenja kada je neophodan broj poena za plasman na sledeći nivo varirao od okruga do okruga (što je sasvim logično jer da je svuda isto neki okruzi bi bili bez takmičara), za plasman na republičko takmičenje je isti prag za sve okruge. Koliki će biti ne zna se unapred. Ono što se zna je da na republičkom takmičenju učestvuje oko 300 takmičara, odnosno po sto najuspešnijih iz šestog, sedmog i osmog razreda, s tim što je taj broj uvek za nijansu veći. Zvanični pragovi bi trebalo da se odrede pet dana nakon okružnog takmičenja, ali to je samo u teoriji, dok je u praksi taj razmak daleko veći. Ipak, okvirni pragovi se mogu naslutiti nakon objavljivanja rezultata iz okruga Beograd odakle dolazi najviše takmičara sa velikim brojem poena. Nažalost, po pravilu rezultati iz Beograda stižu poslednji, ali i tako daleko brže od zvaničnih. Najuspešniji takmičari obezbeđuju plasman na državno prvenstvo koje će se održati 25. aprila ove godine.

Svim učesnicima želimo puno sreće, a mi ćemo se potruditi da na ovom mestu objavimo što pre rezultate i plasmane sa ovog takmičenja.

Facebook komentari

Ostavi komentar

Vaša email adresa nece biti objavljena. Polja sa * je neophodno popuniti

Lajkujte nas!

Kako bi prvi saznali zadatke i rešenja sa takmičenja, male mature, završnih i prijemnih ispita.

Budite u toku, jer drugi već jesu!