Opštinsko takmičenje iz matematike 2016.

Poslednji vikend februara je vreme održavanja opštinskog takmičenja iz matematike. Tačan termin je subota 27. februar u 10 časova. Na području opštine Novi Sad takmičenje za najmlađe učesnike (treći i četvrti razred) se održava u školi “Nikola Tesla”, a njihovi stariji drugari, učenici viših razreda će odmeriti znanje u školama “Đuro Daničić”, “Sonja Marinković”, “Branko Radičević” i “Jovan Popović”.

Na takmičenju učestvuju učenici od III do VIII razreda osnovnih škola koji su mesto na takmičenju obezbedili plasmanom na školskom takmičenju ili prošlogodišnjim uspehom na okružnom takmičenju. Dok je ovo najviši nivo za učenike trećeg razreda najbolje plasirani učenici ostalih razreda će izboriti plasman na okružno (u Beogradu gradsko) takmičenje. Pet zadataka se radi 120 minuta. Pri izradi zadataka je dozvoljeno samo korišćenje pribora za pisanje i crtanje. Digitroni, mobilni telefoni i bilo koja vrsta podsetnika su strogo zabranjeni.

Broj takmičara koji će se plasirati dalje nije strogo definisan i zavisi od prostornih i drugih kapaciteta organizatora okružnog takmičenja. Prošle godine je na okružnom takmičenju južnobačkog okruga bilo po 50-ak takmičara po razredu, ali to još uvek ništa ne znači jer ne postoji bodovni prag za prolaz dalje. Na opštinskom takmičenju najbolji takmičari u svakom razredu bivaju nagrađeni prvom (najboljih 10%), drugom , trećom nagradom i pohvalom. Nepostojanje praga iritira takmičare iz Beograda, ali uvođenje jedinstvenog praga za prolaz na okružno takmičenje je nemoguće jer bi onda postojalo nekoliko manjih okruga gde bi na takmičenju učestvovao jedan ili nijedan takmičar.

Svim učesnicima želimo puno sreće na predstojećem takmičenju.

Facebook komentari

1 komentar:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *