Opštinsko takmičenje iz matematike 2019.

skolska takmicenja

Opštinsko takmičenje iz matematike za učenike osnovnih škola će se održati 2. marta sa početkom u 11 časova. Pomeranje početka takmičenja u odnosu na prethodne godine je iz razloga jer se ovogodišnje takmičenje održava na Zadušnice.

Na takmičenju učestvuju učenici od III do VIII razreda osnovnih škola koji su mesto na takmičenju obezbedili plasmanom na školskom takmičenju ili prošlogodišnjim uspehom na okružnom takmičenju. Dok je ovo najviši nivo za učenike trećeg razreda najbolje plasirani učenici ostalih razreda će izboriti plasman na okružno (u Beogradu gradsko) takmičenje. Pet zadataka se radi 120 minuta. Pri izradi zadataka je dozvoljeno samo korišćenje pribora za pisanje i crtanje. Digitroni, mobilni telefoni i bilo koja vrsta podsetnika su strogo zabranjeni.

Broj takmičara koji će se plasirati dalje nije strogo definisan i zavisi od prostornih i drugih kapaciteta organizatora okružnog takmičenja. Prošle godine je na okružnom takmičenju južnobačkog okruga bilo po 50-ak takmičara po razredu, ali to još uvek ništa ne znači jer se bodovni prag za prolaz dalje formira tek nekoliko dana nakon formiranja lista na osnovu broja poena takmičara svakog razreda pojedinačno. Na opštinskom takmičenju najbolji takmičari u svakom razredu bivaju nagrađeni prvom (najboljih 10%), drugom , trećom nagradom i pohvalom.

Pokušaćemo da budemo što aktuelniji i da veliki broj zainteresovanih roditelja, đaka i nastavnika imaju što brže i kompletnije informacije. U tome će nam biti neophodna i vaša pomoć. Svim učesnicima želimo puno sreće na takmičenju.

Facebook komentari

2 Comments:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *