Završni ispit za osnovce Mala matura 2023 zadaci i rešenja

polaganje male mature

Završni ispit za učenike osnovnih škola u godini 2023 predstavlja važan trenutak u obrazovnom putovanju svakog đaka. Ovaj ispitički period obeležen je brojnim izazovima, ali i velikim očekivanjima za uspeh i napredak svih učenika.

Polaganje završnog ispita raspoređeno je u tri faze kako bi se obezbedila objektivnost i pravičnost u proceni znanja i sposobnosti svakog pojedinog učenika. Svi ispiti polažu se u terminu od 9 do 11 časova.

Prvi deo ispita, iz srpskog jezika, održaće se 21. juna 2023.

Drugi deo završnog ispita, iz matematike, održaće se 22. juna 2023.

Treći deo ispita, iz izabranog predmeta testa, održaće se 23. juna 2023.

Nakon završetka svih ispita, preliminarni rezultati će biti objavljeni 25. juna 2023. godine. Ovaj dan će biti ispunjen uzbuđenjem i iščekivanjem, kako za učenike tako i za njihove roditelje i nastavnike. Rezultati će biti objavljeni na nivou škole i portalu Moja Srednja Škola.oglasnim tablama škola i putem elektronske pošte ili portala za roditelje.

Ukoliko učenici smatraju da postoji nepravilnost u ocenjivanju ili žele da ulože žalbu na rezultate, mogu to učiniti 25. juna i 26. juna do 15 časova. Važno je da učenici prate uputstva i pravilno popune obrasce za žalbe kako bi njihove primedbe bile pravilno razmotrene.

Konačni rezultati biće objavljeni u sredu 28. juna do 8 časova.

U ovom trenutku, želimo svim učenicima koji polažu završni ispit u 2023. godinimnogo sreće! Neka vaša znanja i trud koji ste uložili tokom školovanja budu nagrađeni. Ovo je samo jedan korak ka vašem budućem uspehu i napretku, i verujem da ćete se svi izboriti sa ovim izazovom i ostvariti svoje ciljeve. Srećno!

Zadatke i rešenja objavićemo na ovoj stranici čim budu javno dostupni. Do tada nas pratite na našoj Facebook stranici.

Zadaci i rešenja:

srpski jezik i matematika

izabrani predmet

Facebook komentari

10 Comments:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *