Mala matura – najuspešnije novosadske osnovne škole

Završni ispit je prošao za školsku 2018/19 je prošao, a mi već tradicionalno analiziramo učinak novosadskih osnovaca. U odnosu na neke ranije godine je došlo do izvesnih promena, ali su se i održale neke tradicije koje su već prerasle u zakonitosti. Uvek se nađu zlobnici koji kažu da je broj vukovaca ili prosečna ocena u nekoj školi podjednako posledica rada učenika, ali i niskog kriterijuma koji uspostavljaju nastavnici, da je broj poena osvojen na završnom ispitu pored rada đaka i nastavnika posledica i nekih drugih radnji. Mi o tome nećemo ovog puta nego se osvrćemo na suve brojke.

Pored gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ koja okuplja učenike talentovane za matematiku i privatnih osnovnih škole koji su „svet za sebe“ najviše poena na završni ispit na osnovu ocena iz osnovne škole su doneli učenici osnovnih škola Đorđe Natošević, Đura Daničić, Jovan Popović, Žarko Zrenjanin i Kosta Trifković čiji su đaci imali prosečnu ocenu oko 4.50 tokom tri godine koje se računaju za upis u srednju školu.

Rezultati na završnom ispitu se donekle razliku pa su najuspešniji bili učenici iz škola Nikola Tesla, Jovan Popović i Petefi Šandor koji su na završnom ispitu imali po preko 28 poena.

Gledano pojedinačno po danima, najviše muke je malim maturantima zadao test iz matematike, dok su rezultati kombinovanog i testa iz približno jednaki i varirali su od škole do škole.

Facebook komentari

Ostavi komentar

Vaša email adresa nece biti objavljena. Polja sa * je neophodno popuniti

Lajkujte nas!

Kako bi prvi saznali zadatke i rešenja sa takmičenja, male mature, završnih i prijemnih ispita.

Budite u toku, jer drugi već jesu!