Školsko takmičenje iz matematike 2016.

Ove subote 23. januara počinje nova sezona takmičenja iz matematike za učenike osnovnih škola. Za razliku od većine ostalih predmeta gde se kreće od opštinskog takmičenja, mladi matematičari će svoja nadmetanja započeti na školskom takmičenju. Gradivo koje će biti obrađivano se nalazi ovde.

Učenici u oko 4000 škola Srbije će se boriti za prolaz na opštinsko takmičenje gde će ih čekati đaci koji su se prošle godine nadmetali na okružnom takmičenju. Učenici koji su se lane izborili za državno takmičenje se priključuju svojim protivnicima na okružnom nivou. Za sve razrede koji se takmiče na školskom će biti organizovano takmičenje i na opštinskom nivou. Svaka škola zadržava pravo da imenuje koliko će imati učesnika na opštinskom takmičenju, ne postoji kvota koliko đaka ide iz koje škole niti postoji bodovni prag za prolaz na opštinski nivo. Opštinsko takmičenje je predviđeno za poslednji vikend februara.

Na takmičenju je dozvoljen pribor za pisanje i crtanje (lenjiri, trouglovi, šestar), a zabranjeni su digitroni i mobilni telefoni.

Najbolji trening su zadaci iz matematičkog lista kao i zadaci sa prethodnih takmičenja koje možete pronaći ovde.

Svim takmičarima želimo puno sreće i unapred im čestitamo na hrabrosti i volji da se okušaju sa svojim vršnjacima. Potrudićemo se da među prvima objavimo zadatke i rešenja. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da ih možete očekivati u subotu u popodnevnim satima. Budite uz nas, trudićemo se da vas što brže i kvalitetnije informišemo.

Facebook komentari

12 Comments:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *