Takmičenje iz fizike 2019.

Takmičenja iz fizike učenika osnovnih škola za ovu godinu se odvijaju prema unapred određenom rasporedu koji možete videti ovde. Pojedine škole sa više zainteresovane dece mogu organizovati i školsko takmičenje. Učenici se takmiče u svom ili višem razredu bez obzira na osnovnu školu koju pohađaju – nema razlike da li pohađaju specijalna ili „obična“ odeljenja. Na takmičenje se donosi pribor za pisanje i crtanje kao i običan kalkulator koji služi samo za računanje osnovnih računskih operacija bez mogućnosti programiranja i sl.

Vreme izrade zadataka je različito u zavisnosti od nivoa takmičenja i iznosi od 120 minuta za opštinsko, preko 150 minuta za okružno do 180 minuta za državno takmičenje. Oblasti koje se pojavljuju na određenom takmičenju, kao i imena najistaknutijih nastavnika (možda među njima pronađete i svog) u poslednjih nekoliko godina kada su u pitanju takmičenja iz fizike za osnovce možete pronaći ovde.

Priznanja na opštinskim i okružnim takmičenjima iz fizike se dodeljuju na osnovu broja učesnika ili broja osvojenih poena takmičara. Najuspešniji učenici bivaju nagrađeni sa prvom (najboljih 8%), drugom (25%), trećom (50%) nagradom i pohvalom koju dobija najuspešnijih 67% učesnika pod uslovom da nisu nagrađeni diplomom. Plasman u narednu rundu takmičenja se određuje na osnovu praga koji postavljaju organizatori takmičenja. Učenici koji su prethodne godine imali zapažene rezultate na okružnim odnosno državnim prvenstvima su stekli pravo da sa takmičenjima krenu kasnije u odnosu na konkurenciju.

Facebook komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *