Testovi sa završnog ispita za osnovce 2016.

Objavljujemo testove sa završnog ispita male mature za osnovce održanog 15., 16. i 17. juna.
Test ZI 2016 – Srpski jezik
Test ZI 2016 – Matematika na srpskom
Test ZI 2016 – Kombinovani na srpskom

Posle prijemnog ispita slede objava rezultata, prijave i na kraju upis. Informišite se o datumima https://naucionica.com/kalendar-upisnih-aktivnosti-za-srednje-skole-201617/

Izvor: ceo.edu.rs

Facebook komentari

4 Comments:

  • […] Testovi i rešenja završnog ispita 2015/2016.g […]

  • anastasija / Odgovori

    test zi 2016 matematika na srpskom

  • Za predlog termina okružnog takmičenja iz matematike DMS daje se 25.4.(nedelja), odmah nakon takmičenja iz fizike zakazanog 24.4.(subota). Većina dece uspešanih u matematici uspešna je i u fizici, pa idu na obadva okružna takmičenja. Takav je slučaj i sa moje dvoje dece. Dobri đaci koji vredno uče izmučena su zahtevnom onlajn nastavom i nepripremljena za takmičenja (vremena nije bilo). Za matematiku će saznati 3 dana pred takmičenje, što je blago reći skandal. To je mučenje i maltretiranje dece, za njih tako mlade preveliki stres. Kome ovo ide u prilog, možda samo nekim povlašćenim nastavnicima i njihovim učenicima u nekoj Beogradskoj gimnaziji.
    Molim nadležne za razum i malo empatije prema ovoj deci. Molim da se okružno takmičenje iz matematike pomeri za neku 2. sedmicu, jer zaista je nehumano spojiti termine za fiziku i matematiku.
    Ako se takmičenje iz matematike održi 25.4. grupa roditelja i ja planiramo da uložimo tužbu nadležnim organima. Zaista treba dovesti u pitanje validnost i transparentnost čitave organizacije takmičenja iz matematike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *