Upis u novosadske srednje stručne škole 2020.

Nakon što smo obradili novosadske gimnazije, na red dolaze i stručne škole. Tradicionalno je najteže upisati srednju medicinsku školu 7. april. U prvom upisnom roku su sva mesta popunjena, najteže je bilo upisati smer farmaceutski i zubni tehničar sa preko 91 poen, a odmah za njima su i laboratorijski i fizioterapeutski tehničar, kao i pedijatrijski smer sa preko 90 poena, a najmanje poena su imali budući ginekološko-akušerski i kozmetički tehničari (oko 85).

Sa svakom godinom raste i popularnost srednje elektrotehničke škole Mihailo Pupin. Sva mesta na srpskom jeziku  su popunjena, a kao i prošle godine najpopularniji je bio smer elektrotehničar informacionih tehnologija (91.35 poena), za kojim slede elektrotehničar računara, administrator računarskih mreža, elektrotehničar multimedija i tehničar mehatronike je trebalo sakupiti 84 i više poena na završnom ispitu.

U ostalim školama je konkurencija bila daleko slabija, a izuzetak su smerovi finansijski i poslovni administrator, kao i ekonomski tehničar te turističko-hotelijerski tehničar u ekonomskoj kao i arhitektonski i geodetski tehničar u srednjoj građevinskoj školi gde je za upis ovih smerova trebalo osvojiti više poena.

U ostalim školama i smerovima je za potrebno veoma malo poena, tako su u poljoprivrednoj svi smerovi ostali nepopunjeni, a za smer obućar se niko nije prijavio.

Bez obzira što su medicinski i IT smerovi u modi, najveća navala i najteže je i dalje upisati se u gimnazije.

Facebook komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *