Zbirke za malu maturu i probni test 2015.

Već smo pisali o pravilima bodovanja za malu maturu pa možete da se upoznate ili podsetite na ovom linku.

Ovih dana se dešavaju nove stvari. Pre svega, od 19. januara su u prodaji tri zbirke za završni ispit. Cene zbirki su 270 za srpski (maternji) jezik, za matematiku 170 dinara, a za kombinovani test 160 dinara što daje ukupnu cenu od 600 dinara. Za razliku od prethodnih godina, u novim zbirkama će biti po 450 zadataka koji će biti raspoređeni u tri nivoa kao i do sada – osnovni, srednji i napredni. Najveće promene je pretrpela zbirka iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije koja u sebi sadrži 270 novih zadataka, dok će i u zbirkama iz maternjeg jezika i matematike biti preko 100 novih zadataka. Početkom marta se u prodaji očekuju i zbirke sa dosadašnjim testovima sa završnih ispita iz srpskog jezika i matematike koje bi trebalo da dodatno olakšaju pripreme i pruže još bolji uvid u ono šta se traži za malu maturu od budućih srednjoškolaca.

Kao i prethodnih godina, učenici će imati simulaciju završnog ispita odnosno radiće tzv. probni prijemni. Održavanje ovog ispita je planirano za 24. I 25. april. Konačan datum završnog ispit još uvek nije određen, ali se i dalje pominje sredina juna.

Za dobro odrađenu maturu jedan od najbitnijih preduslova je početi na vreme. Naša školica je spremna da pruži pomoć pri spremanju završnog ispita iz matematike, fizike i hemije. Kontaktirajte nas.

Facebook komentari

Ostavi komentar

Vaša email adresa nece biti objavljena. Polja sa * je neophodno popuniti