Probni završni ispit 2019.

kako poloziti malu maturu

Kao i svake godine, učenici osmog razreda će imati priliku da dva meseca pre male mature provere svoje znanje na probnom ispitu. Ove godine će probni prijemni biti organizovan 12. i 13. aprila i na njemu će sve podsećati na pravi završni ispit, isti broj zadataka, isto vreme izrade, čak će se većina probnih prijemnih održati i na istom mestu gde će biti održan i završni ispit za osnovce. Jedina razlika u odnosu na pravi završni ispit koji je na programu 17., 18. i 19. juna je ta što će probni prijemni biti održan u dva dana. Prvog dana će osmaci rešavati zadatke iz matematike, a drugog dana iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a zatim posle pauze i zadatke iz kombinovanog testa koji sadrži zadatke iz biologije, istorije, geografije, fizike i hemije.

Ovaj test je dobra vežba pred završni test, ali rezultate ne treba uzimati previše emotivno. Oni koji urade loše imaju sasvim dovoljno vremena za korigovanje svih nedostataka, a oni koji urade odlično nipošto ne treba da se opuste nego da nastave sa istim žarom pripremu za prvi važan životni test.

Poteklih godina se zadaci sa probnih prijemnih nisu mogli objavljivati odmah (neke škole održavaju ovaj test sa zakašnjenjem, pre svega zbog ekskurzija) pa verujemo da će tako biti i ove godine.

Facebook komentari

Ostavi komentar

Vaša email adresa nece biti objavljena. Polja sa * je neophodno popuniti

Lajkujte nas!

Kako bi prvi saznali zadatke i rešenja sa takmičenja, male mature, završnih i prijemnih ispita.

Budite u toku, jer drugi već jesu!