Školsko takmičenje iz matematike 2021.

Održano je školsko takmičenje iz matematike za osnovce. Svake godine izazove brojne reakcije zbog velikog broja prijavljenih učesnika. Ove godine je situacija još specifičnija imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazimo već bezmalo celu godinu.

Epidemija je pomerila datum održavanja takmičenja, poremetila pripreme, neki su se spremali skraćeno, neki online, a neki uopšte nisu imali organizovane pripreme. Već sama ta činjenica je dovoljna da svako ko se pojavio juče na takmičenju se može smatrati pobednikom. To smo pisali i proteklih godina jer su uvek naša najbolja deca na neki način usamljena i izolovana, a ove godine je situacija i drastičnija.

Deca su svoje napisala, a sada su na potezu organizatori takmičenja. Naime, prvi postulat u primeni mera je održavanje distance i smanjivanje broja učesnika, a opet greh je ne izaći u susret ovim mališanima koji su iskazali veliku želju i znanje. Svake godine se broj učesnika opštinskih takmičenja određivao na osnovu kapaciteta škole organizatora, a ove godine će ti kapaciteti biti drastično smanjeni tako da se treba strpiti koji dan i videti koliko će dece biti pozvano na opštinski nivo takmičenja. Nikad, a posebno ove godine, ne postoji univerzalan broj poena za prolaz na opštinsko takmičenje za sve učesnike, a i datum objavljivanja rezultata varira od škole do škole.

Na našoj fejsbuk stranici možete da pronađete sve zadatke i rešenja, zahvaljujemo se svima koji su se javljali i obogatili stranu, a mi smo ponosni jer smo prepoznati kao mesto gde se ljudi informišu na ovu temu. Zakazujemo sledeći sastanak za 28. februar kada se održava opštinsko takmičenje iz matematike.

Facebook komentari

3 Comments:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *