Okružno takmičenje iz matematike 2020 – zadaci i rešenja

Društvo matematičara Srbije

Dragi posetioci, učenici, roditelji i nastavnici, Naučionica će pratiti i ovo Okružno takmičenje iz matematike u 2020-oj godini. Ovde ćemo objaviti zadatke i rešenja čim budemo u mogućnosti, ali imajte u vidu da i mi imamo obaveze oko takmičenja.

Zato svima preporučujemo da posete našu Facebook stranicu Naučionica jer će tamo uvek prvi saznati najnovije informacije od naših vernih pratilaca – zadatke, rešenja, postupke, žalbe…

U svakom slučaju želimo vam puno uspeha 07.03. javite nam kako ste prošli, da li ste zadovoljni i šta vam nije odgovaralo.

Unapred upozoravamo da komentari u kojima se neko vređa ili omalovažava neće biti objavljeni. Budite kulturni kao što većinom i jeste, kritikujte argumentovano.

Srećno na Okružnom takmičenje iz matematike 2020!

Zadaci i rešenja sa okružnog takmičenja iz matematike 2020:

Hvala svima na doprinosu i strpljenju.

Izvor: www.os2oktobar.edu.rs

Facebook komentari

13 Comments:

 • Petra / Odgovori

  Sta mislite, da li se u 8. prolazi na drzavno sa oko 80 poena (manje sigurno nemam). Ja sam u 3. zadatku odmah na pocetku pogresila u racunici pa se sad nerviram da li cu da prodjem. Ostali zadaci su mi identicni kao u kljucu.

 • O / Odgovori

  Interesuje me kako zadatak 2783. iz Matematickog lista br. 2 i peti zadatak (osmi razred),potpuno isti zadaci,ali razliciti postupci rada u kljucu ,krajnje resenje je isto.Pa me interesuje ako dete ima tacan rezultat,a postupak rada razlicit od kljuca,kako mu se ne priznaje zadatak?

  • sanja / Odgovori

   Zadatak je pogresno uradjen u matematickom listu.

   • O / Odgovori

    Zasto su onda objavili resenje zadatka,kada nije tacno uradjeno? Samo mi nije jasno,kako skolovani ljudi nisu znali da pregledaju,da li je tacan zadatak ili ne? Kako onda deca da znaju sta je ispravno da urade?

 • Darija / Odgovori

  Da li je Matematicka gimnazija ravnopravna sa ostalim djacima sto se tice prolaza na drzavno takmicenje? Racunam da li ima sanse da prodjem, imam 62 poena…

 • Atom mrav / Odgovori

  Pozdrav
  Zna li neko gde se mogu videti rezultati za sremski okrug, za okružno od 07.03.20?

  • Nenad / Odgovori

   Na sajtu skole gde je odrzano takmicenje?

   • ArhIV / Odgovori

    Za Srem- niti ima na sajtu škole domaćina, niti na sajtu odgovarajuće podružnice matematičara (nema objave ni preliminarnih, niti konačnih rezultata takmičenja)

 • Sara / Odgovori

  Ja sam 5. razred i imala sam 60 bodova, ali trebalo je u 3. zadatku da dobijem još 5 za postavku, svakako osvojila sam 3. mesto od 10 mesta u okolini i to je veliki uspeh. Zamolila bih vas da ako ikako možete da objavite rezultate iz OŠ „Bratstvo jedinstvo“ Sombor

Ostavi komentar

Vaša email adresa nece biti objavljena. Polja sa * je neophodno popuniti

Lajkujte nas!

Kako bi prvi saznali zadatke i rešenja sa takmičenja, male mature, završnih i prijemnih ispita.

Budite u toku, jer drugi već jesu!